Αντώνης Χαζίρης

Μηχανικός Ερευνητής
Εργαστήριο Κυκλοφοριακής Τεχνικής

γρ: 101, 2ος όροφος, Κτίριο Αντοχής Υλικών, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
τηλ: (+30) 210.772.4715

email: achaz@mail.ntua.gr
icon.linkedin icon.researchgate

Ο Αντώνης Χαζίρης, Ερευνητής στο ΕΜΠ, είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ με ειδικότητα Συγκοινωνιολόγου (2005) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (M.Sc. Civil Engineering and Management), (2011) από το University of Twente, Netherlands.

Έχει ενεργό συμμετοχή για περισσότερα από 15 έτη, ως μηχανικός, ερευνητής και μελετητής συγκοινωνιολόγος, σε πολλά αντικείμενα του τομέα των μεταφορών και της συγκοινωνιακής υποδομής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Έχει συμμετάσχει σε 6 ερευνητικά έργα στο αντικείμενο των μεταφορών και της συγκοινωνιακής υποδομής για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων Διεθνών Οργανισμών, ενώ είχε ενεργό ρόλο στην καθημερινή διαχείριση της κυκλοφορίας της Αθήνας κατά τη δεκαετή θητεία του στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, κατά την οποία εκπόνησε εκατοντάδες μελέτες φωτεινής σηματοδότησης.

Έχει ένα σύνολο 13 δημοσιευμένων επιστημονικών εργασιών στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιακής υποδομής, συμμετοχή σε 15 επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες ενώ είναι μέλος  του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.