Κωνσταντίνος Γκιοτσαλίτης

Επικ. Καθηγητής
Εργαστήριο Σιδηροδρομικής και Μεταφορών

γρ: 119-120, 1ος όροφος, Κτίριο Αντοχής Υλικών, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

tel: (+30) 210.772.1286

icon.linkedin icon.researchgate icon.academia icon.googlescholar

Ο Δρ Κωνσταντίνος Γκιοτσαλίτης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Διευθυντής του Εργαστηρίου Σιδηροδρομικής και Μεταφορών της Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Η έρευνά του επικεντρώνεται στο σχεδιασμό και τη λειτουργία συστημάτων αστικών συγκοινωνιών, σιδηροδρομικών συστημάτων, και συστημάτων εμπορευματικών μεταφορών μέσω της χρήσης επιχειρησιακής έρευνας. Από το 2012 έως το 2018 διετέλεσε ερευνητής στον Τομέα των Μεταφορών στα Ευρωπαϊκά Εργαστήρια της NEC (NEC Laboratories Europe, Heidelberg, Germany). Από το 2018 έως το 2022 υπηρέτησε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τβέντε στην Ολλανδία.

Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εργαστήριο Σιδηροδρομικής και Μεταφορών, Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής) υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Αντώνιου Σταθόπουλου. Είναι επίσης Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Imperial College London και το University College London στις Συγκοινωνίες και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Έχει συμμετάσχει και έχει συντονίσει πολλά Ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα στους τομείς των ευφυών πόλεων, των αστικών συγκοινωνιών, των μέσων μαζικής μεταφοράς, των εμπορευματικών μεταφορών, των σιδηροδρομικών μεταφορών και έχει πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε αυτές τις περιοχές μελέτης. Είναι επίσης ενεργό μέλος του ΙΕΕΕ, είναι Editor του Επιστημονικού Περιοδικού Transportation Research Record και Review Coordinator της Επιτροπής Transit Management and Performance committee (AP010) του Transportation Research Board (Washington DC, USA). Έχει επίσης συγγράψει το βιβλίο Public Transport Optimization, Springer Nature, και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά.

Επαγγελματική Εμπειρία

  • 2022-σήμερα: Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Σιδηροδρομικής και Μεταφορών, Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
  • 2018-2022: Επίκουρος Καθηγητής, Transport Engineering and Management, Faculty of Engineering Technology, Πανεπιστήμιο Τβέντε, Ολλανδία.
  • 2015-2018: Επιστημονικός Ερευνητής, NEC Laboratories Europe, Χαϊδελβέργη, Γερμανία.
  • 2012-2015: Επιστημονικός Συνεργάτης, NEC Laboratories Europe, Χαϊδελβέργη, Γερμανία.

Εκπαίδευση

  • Διδακτορικό στη «Δυναμική Πρόβλεψη Επιλογής Μεταφορικού Μέσου για Αλληλοεξαρτώμενες Μετακινήσεις με Μεταβαλλόμενους Προορισμούς», ΕΜΠ.
  • Μεταπτυχιακό στις Μεταφορές και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, Imperial College London και University College London.
  • Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.