«ΕΝΑΡΙΣΤΕΙΑ 2022»

Η Ερευνητική Υποδομή EN.I.R.R.I.S.T. διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τα ΕΝΑΡΙΣΤΕΙΑ 2022, ένα τριήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου 2022 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα. Εκπρόσωποι της Πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και τους επιχειρηματικούς χώρους της Ναυτιλίας, των Μεταφορών και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το υψηλών προδιαγραφών επιστημονικό έργο που ολοκληρώνει σύντομα η Ερευνητική Υποδομή αλλά και τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον τομέα της έρευνας αλλά και της υιοθέτησης καινοτόμων πρακτικών από την πλευρά της πολιτείας και των επιχειρήσεων.

Την κεντρική μέρα των εκδηλώσεων διεξήχθη το Συνέδριο «Ο ρόλος της Ερευνητικής Υποδομής EN.I.R.I.S.S.T. στη Ναυτιλία, την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τις Μεταφορές στον 21ο αιώνα».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν δύο Θερινά Σχολεία «Ερευνητική Υποδομή στη Ναυτιλία, την Εφοδιαστική Αλυσίδα και τις Μεταφορές» και «Προστασία των Δικαιωμάτων επί Εφευρέσεων», καθώς και δύο Ημερίδες για την Θαλάσσια Ρύπανση και τις Αλληλεπιδράσεις Ναυτιλίας – Θαλάσσιας Έρευνας με ευθύνη διοργάνωσης του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών του Παν. Αιγαίου αντίστοιχα.

Πρόγραμμα Συνεδρίου