Αλεξάνδρα Λαΐου
Υποψήφια Διδάκτορας
Εργαστήριο Κυκλοφοριακής Τεχνικής

γρ: 107, 2ος όροφος, Κτίριο Αντοχής Υλικών, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου
τηλ: (+30) 210.772.1380

email: alaiou@central.ntua.gr
website: www.nrso.ntua.gr/alaiou/
icon.linkedin icon.researchgate

Η κα Αλεξάνδρα Λαΐου είναι Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος, Ερευνήτρια στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Είναι κάτοχος διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού από το ΕΜΠ με ειδίκευση στις μεταφορές και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη διαχείριση κατασκευαστικών έργων από το Πανεπιστήμιο Napier του Εδιμβούργου. Μιλά ελληνικά (μητρική γλώσσα), αγγλικά (άπταιστα) και γαλλικά (επαρκώς).

Έχει 14 χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό και την τεχνική των μεταφορών, με ειδίκευση στην οδική ασφάλεια, στη διαχείριση κατασκευαστικών έργων και στον σχεδιασμό και τη διαχείριση των μεταφορών.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 ερευνητικά και τεχνικά έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 επιστημονικές εργασίες και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 35 επιστημονικά συνέδρια. Είναι αξιολογήτρια εργασιών προς δημοσίευση σε 5 επιστημονικά περιοδικά στον τομέα των μεταφορών και έχει υπάρξει μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών εκδηλώσεων οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.nrso.ntua.gr/alaiou